Een huis kopen in Duitsland

Niets is zo ingrijpend als de aankoop van onroerend goed in Duitsland. Het kopen van een huis in Duitsland heeft nogal wat haken en ogen. Iets meer dan de helft van de bevolking bezit hun eigen huizen. Gemiddelde prijzen van een woning in Duitsland zijn relatief laag voor Midden-Europa. Prijzen zijn tot 50 procent hoger in de grote steden, Berlijn en M√ľnchen zijn de duurste steden van Duitsland.

Een huis kopen in Duitsland kan erg lucratief zijn als u er voor de langere termijn een huis koopt. De prijzen zijn op dit moment relatief laag en zullen de komende jaren weer gaan stijgen. Omdat de hypotheekrente laag is op dit moment is het een geschikt moment om een huis te kopen in Duitsland.

De aankoop of bouw van woningen voor eigen gebruik kan, onder bepaalde omstandigheden worden gesubsidieerd door de overheid in Duitsland. Er zijn een aantal fiscale voordelen. De personen die de meeste kans hebben om te profiteren van subsidies zijn mensen met een gemiddeld inkomen met minderjarige kinderen.

Er zijn diverse mogelijkheden om een huis te kopen in Duitsland. Het is handig om een makelaar in de arm te nemen die u kan helpen met advies. De prijzen zijn sterk afhankelijk van de regio waar u een huis wilt kopen. Kijkt u altijd eerst eens in het gebied waar u een huis wilt kopen voor u de knoop door gaat hakken.