Een koopwoning in Duitsland kopen

Dit is een goed moment om een huis of appartement te kopen in Duitsland. De hypotheekrente is laag. Er kunnen gematigde stijgingen ontstaan op de lange termijn, maar de huidige tendens van lage tarieven wordt verwacht te blijven. De aankoopprijzen van woningen blijven ook laag, hoewel ze zijn begonnen te stijgen op sommige plaatsen, zoals in München.

Voor de meeste mensen is het kopen van onroerend goed in Duitsland niet alleen een solide investering , maar ook een plaats waar zij en hun familie de rest van hun leven doorbrengen. De meeste mensen in Duitsland zullen niet snel het huis verkopen.

Een woning kopen in Duitsland

Het kopen van een huis in Duitsland vergt een aanzienlijke mate van voorbereiding. Er zijn geen verkoopborden in de voortuinen in Duitsland. In plaats daarvan worden huizen en appartementen meestal verkocht door makelaars. Ongeacht of een aanbod wordt vermeld in een krant of online , de woning is zeer waarschijnlijk gebonden aan een agentschap of makelaar. Als u wilt voorkomen dat het kopen van onroerend goed in Duitsland via een agentschap gaat, moet u kijken naar advertenties met de woorden ” Privatverkauf” (particuliere verkoop. We raden u aan een algemeen overzicht van de lokale markt op te vragen. Onroerend goed prijzen variëren van stad tot stad en zelfs van buurt tot buurt. Een woning kopen in het oosten van Duitsland kan in het algemeen een stuk goedkoper zijn dan in de zeer populaire steden zoals München of Hamburg.

Afgezien van een groot aantal particuliere agenten of vastgoedondernemingen, zijn er veel banken, met name de lokale spaarbanken die onroerend goed te koop aanbieden. Dit biedt een voordeel wanneer u van plan bent om uw nieuwe woning te financieren met behulp van dezelfde bank.