Steeds meer koophuizen beschikbaar in Duitsland

De woningmarkt in Nederland is lang niet altijd even aantrekkelijk. Dat heeft ten eerste te maken met de relatief hoge prijzen. Zeker als we deze prijzen vergelijken met huizen in een buurland als Duitsland. Het is dan ook niet verwonderlijk dat makelaars in de buurt van de grens zoals Oostmakelaardij.nl steeds meer koophuizen in Duitsland in hun aanbod hebben. En die huizen zijn ook nog eens ongekend populair onder kopers.

Niet alleen ouderen
Vroeger waren het vooral ouderen die in Duitsland gingen wonen. Dat deden ze vaak om te genieten van hun welverdiende pensioen. Inmiddels is het echter ook heel eenvoudig om een koophuis in Duitsland aan te schaffen als je gewoon nog in Nederland werkt. Steeds vaker werken mensen vanaf huis en wanneer je net over de grens werkt is het natuurlijk ook geen probleem om heen en weer te rijden. Je kunt zonder al te moeilijke omstandigheden een hypotheek aanvragen en wanneer je in Nederland werkt, kun je zelfs nog gebruik maken van de hypotheekrenteaftrek.

Ruimere huizen
De koopwoningen die Oostmakelaardij.nl in Duitsland te koop heeft staan, zijn overigens niet alleen veel voordeliger dan in Nederland. In de meeste gevallen zijn ze ook nog veel ruimer. Vrijwel ieder huis beschikt over een ruime tuin én een eigen garage waarin je de auto kwijt kunt. Sowieso zijn de wijken in Duitsland veel ruimer en breder opgezet dan die in Nederland waardoor je een veel groter gevoel van ruimte krijgt en er meer groen aanwezig is.